Bulevardul Liviu Rebreanu 3, Timișoara 300425
  Lun - Vin 9:00am to 9:00pm | Sâm 10:00am to 6:00pm   +40 757 333 103

Aparat dentar

Cu ajutorul unui aparat dentar rezolvi atât problemele de estetică dentară cât și cele de sănătate. De asemenea, în urma tratamentului, obții o ocluzie (mușcătură) corectă, o igienă dentară corectă, reduci riscul de a avea probleme cu articulația temporo-mandibulară și riscul de apariție a bolii parodontale.

Un aparat dentar este un dispozitiv medical care se aplică pe suprafața frontală a dinților (în marea majoritate a cazurilor) și are rolul de a influența creșterea și dezvoltarea aparatului dento-maxilar, prin aplicarea anumitor forțe asupra dinților. Cu ajutorul unui aparat dentar, poziția dinților se modifică pentru a preveni sau a corecta apariția anomaliilor dar și pentru obținerea unor rezultate estetice și funcționale.

Etape de tratament:
  • Consultația inițială – Medicul specialist ortodont analizează mușcătura (ocluzia) și poziția dinților pentru a decide dacă pacientul poate purta sau nu aparat dentar.
  • Planul de tratament – după consultația medicului ortodont, pe baza radiografiilor și pozelor de diagnostic și a modelului de studiu (amprenta dentară), medicul specialist realizează un plan de tratament personalizat în funcție de starea danturii pacientului.
  • Montarea aparatului – medicul specialist montează aparatul dentar pe una sau două arcade, în funcție de cum a fost prevăzut în planul de tratament. Ședința durează 45-60 minute.
  • Controalele periodice – în cadrul acestor ședințe se activează aparatul dentar, se schimbă arcul și modulele elastice când este cazul; se realizează o dată la 4-8 săptămâni, în funcție de tipul de aparat.
  • Finalul tratamentului – după ce dantura a fost aliniată și dinții sunt în poziția corectă, se recurge la îndepărtarea aparatului dentar și se efectuează o sedință de profilaxie.
  • Post-tratament – purtarea aparatului de contenție (gutieră, fir de contenție, etc) cu rolul de a păstra dinții în poziția finală.

Avantajele acestui tratament:

Dantura devine uniformă și capătă o imagine estetică mult mai atragătore. De asemenea și aspectul profilului facial este imbunatatit datorita miscarilor dintilor survenite la nivelul mandibulei si a maxilarului, dar si a centrarii liniei mediane.

Riscul de apariție a cariilor este redus deoarece dinții aliniați se curață mai usor în timpul periajului dentar, fapt care reduce placa bacteriană. Îngrijirea și igiena orală este mult mai eficientă în urma purtării unui aparat dentar.

Tratamentul ortodontic rezolvă problemele de la nivelul articulațiilor mandibulei (articulația temporo-mandibulară) și a durerilor maxilarului. Aceste afecțiuni sunt des întâlnite iar pe termen lung acestea se pot agrava ajungând la dureri insuportabile.

La finalul tratamentului toți dinții tăi vor fi aliniați corect iar acest lucru v-a avea un impact major în estetica dentară. Vei obține un zâmbet minunat care te va face mult mai increzator.

Opening Hours

Luni - Vineri
9:00am to 9:00pm
Sâmbătă
10:00am to 6:00pm
Duminică
închis